Аюрведа за чиста и свежа кожа

Аюрведични билки поддържат кожата чиста и свежа

Според Аюрведа, кожата е жив организъм и само «живи» съставки могат да я подхранят  както  външно, така и вътрешно. Затова Аюрведа разчита само на естествени продукти като мед, масла и билки. Някои от често използваните билки в грижата за хубава кожа са

Azadirachta indica (нийм) е традиционно използвана за отстраняване на токсините и пречистване на кръвта.  Проявява  антибактериално  и мощно протививъзпалително действие.

Emblica officinalis (амла)  е  известна с  високото  си  съдържание  на вит. С – антиоксидант с доказана роля  в синтезирането  на  колаген и поддържнето на еластична кожа. Резултати от изследване показват, че хората, които го приемат редовно  имат  по-малко  бръчки  и  по-добра  кожна  плътност.  Амла е един от основните реджувенейтинг агенти в Аюрведа.

Emblica, Terminalia Belerica и Terminalia Chebula е комбинация, позната като трипхала, която помага за детоксикация на организма, подмладява тъканите и клетките.

Посочените билки се намират в състава на комплекс, който освен Нийм съдържа още 10 билки. Д-р Нийм Комплекс елиминира токсините, стимулира кръвообращението и подобрява качествата на кръвта. След 1,5-2 месечен прием кожата е видимо освежена и тонизирана, чиста и с по-хубав тен.

Write a comment